[ Matkareitti ]Ravintola Merihelmi Kuivaniemellä.


Moto Guzzi California EV 1100 mallia 1998 - ei myytävänä.


Saastamoisen Matin Luttopirtti Saariselällä.


Kaunispäänkin rinnettä rakennetaan.


Auringonlasku Kaunispäällä.

9.8.2003

Poikkean Kuivaniemen uudessa Erikelmissä, vai Merihelmikö se nyt sitten on. Ei tarvitse poiketa uudestaan. Tankkaus, ja täällä minä taas istun pizzalla Sodankylässä. On ihan yhtä kuuma illansuu kuin pari-kolme viikkoa sittenkin.

Kemijärven Jaska viipottaa bemarillaan ohi. Miksi se ei pysähdy? Olkoon, en minä tästä kesken syönnin peräänkään lähde. Ja kai se Peurasuvannolla pysähtyy kahvistelemaan. Tavataan siellä ja ajellaan loppumatka yksissä.

Eipä ole Jaska Peurasuvannolla. Eikä Vuotsossakaan. No, vaan johan se on ajanut menemään tuli perseessä.

Kurvaan Saariselälle, ja Jaska ajaa mutkassa vastaan. On haeskellut Ollin kenttää hetken aikaa. Ajamme yksissä parisataa metriä ja perillä ollaan. Moottoripyöräily on sosiaalista touhua, jossa kaveria ei jätetä!

Käymme taloksi.

Kiertelemme illan mittaan Saariselkä Cityä. Riekonlinnan lisärakennus näyttää olevan lähes valmis. Mutta kovin on hiljaista. Varmaankin ovat turistit tienaamassa niitä euroja, jotka he sitten mielihyvin jättävät tänne ruskaretkien aikaan. Panimoa vastapäätä tien toiselle puolelle on ilmestynyt firma, joka kauppaa enduroretkiä. Pihassa seisoo puolenkymmentä KTM:ää. Mielenkiintoista! Saastamoisen Matti näyttää panneen Luttopirttinsä myyntiin. Persaukisten ei varmasti kannata vaivautua kyselemään.

Ehdotan, että pyörähtäisimme myös Kaunispäälle; aurinko alkaa laskea, ja valo näyttää siltä, että amatöörikin voisi saada muutaman kunnon kuvan otetuksi. Olli vie meidät ensin Kaunispään alarinteille, joita niitäkin on alettu rakentaa. Yhtään kerskamökkiä tai kelopirttiä ei vielä ole pystytetty. Kunnallistekniikka näyttää kuitenkin olevan jo kunnossa; tiet ja vesijohdot. Pyyristelen ympäriinsä huuli pyöreänä. Odotan herrojen ankarasti tuomitsevan moisen maisemaraiskauksen. Kumpikaan ei tuomion sanaa langeta. Money talks, dummy walks - niin kai se on.

Ajelemme takaisin Ollille. Olli lukee meille illan ratoksi pätkiä Finnmarkin matkailumainoksesta. Valitsemme Ollin matkanjohtajaksi ja raskautamme häntä kaikella hommaan kuuluvalla vastuulla. Yksinkertaisella ääntenenemmistöllä 2:1 asia on selvä. Vastaan pyristelemisellä ei ole mitään vaikutusta.

Sovimme myös, että kunhan huomenissa päästään vähän oudommille näköalamaille, kukin voi ajella ihan omaan tahtiinsa. Eikä tämän ikäisten ukkojen porukka-ajosta muutenkaan tahdo tulla yhtään mitään. Tarkoittaa sitä, että ei siinä matka juurikaan edisty, jos yksi joukosta on aina kusella, ja muut odottelevat. Nyt jokainen hoitaa sen homman ihan omin nokkinensa - jos hoksaa hoitaa.

Tämähän alkaa olla selvää pässinlihaa. Säätäkin on luvassa ihan mukavasti. Ei muuta kuin tien päälle. Mutta jos kuitenkin sitä ennen vähän unta palloon.

"Jokainen tsäänssi on mahdollisuus."

(Matti Nykänen tv-haastattelussa)


[ Päiväkirjaluetteloon ] [ Seuraava sivu ]