Rektioharjoitus - Täydennä tyhjään kohtaan oikea muoto.

Jelena tapaa Suomessa unelmiensa miehen. Täydennä tarina.

Täytä kaikki aukot ja paina "Tarkista". "Vinkki" -painikkeilla saat tarvittaessa apua, mutta pistemääräsi laskee.

Jelena oli asunut Suomessa kolme vuotta. Hän oli jo kyllästynyt suomalaisten (kylmäkiskoisuus). Kolmena vuotena hän oli tutustunut ainoastaan (yksi tyttö, Liisa). Liisan kanssa Jelena nauroi aina iltaisin teekupposen ääressä (suomalaiset miehet): kuinka he pystyivät olemaan niin ujoja!

Neljäntenä opiskeluvuotenaan Jelena rupesi (tehdä) yliopiston pro gradu -työtä. Työn oli tarkoitus käsitellä tekstien kääntämistä (venäjän kieli suomen kieli). Jelena osallistui (seminaarit), joissa oli myös paljon suomalaisia opiskelijoita.

Seminaarissa Jelena tutustui (Mikko). Mikko tuntui oikein (mukava poika). Eräänä päivänä Mikko pyysi (Jelena) kahville. Mikä yllätys! Jelena suostui (lähteä) pojan kanssa ulos, sillä hänestä tuntui, että hän todella piti (tämä). Mikko oli älykäs ja rento - erilainen kuin muut. Jelenaa ei haitannut edes se, että Mikko myöhästyi jo (ensimmäiset treffit).

Jelena ihastui (Mikko) miltei heti ja alkoi (keskittyä) opiskelun sijaan (haaveilu) Silloin tällöin Mikko pyysi Jelenaa (tehdä) kielenkäännöstöitä puolestaan, sillä Mikolla itsellään oli aika huono kielipää. Jelena ei väsynyt Mikon (auttaminen) vaan oppi jopa valehtelemaan tunnilla, kun lehtori kysyi, miksi Jelenan omat opiskelut eivät edenneet. Jelena oli varma Mikon (rakkaus).

Kuten niin usein on, oli kuitenkin tässäkin tapauksessa moni kakku päältä kaunis: Mikko syyllistyi (kamala petos). Hänellä oli koko ajan ollut tyttöystävä. Jelenaa Mikko oli halunnut käyttää hyväksi tämän kielitaidon vuoksi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin! Nykyään Jelena työskentelee Petroskoissa suomen kielen (opettaja) ja on naimisissa miehen kanssa, joka ajaa työkseen (rekka). Heidän rakkautensa vaikuttaa (ikuinen).