LEMMINKÄISEN TARINA

Aukkotehtävä

Täytä kaikki aukot ja paina "Tarkista".

Lemminkäisestä käytetään monta nimeä. Hän on , Lemminkäinen ja .

Lemminkäinen lähtee hakemaan itselleen vaimoa paikasta, joka nimetään . Hän kaappaa vaimokseen . Nainen ei tietenkään halua lähteä pakolla mukaan, mutta saa puristetuksi Lemminkäiseltä lupauksen: "." Lemminkäinen suostuu, mutta asettaa ehdoksi, ettei vaimo käy . Sopimus syntyy, ja liitosta on iloinen myös Lemminkäisen .

Mutta Lemminkäinen ei kauaa pysy kotona, koska vaimo rikkoo sopimuksen. Rikkomisen seurauksena Lemminkäinen lähtee sotimaan: hän lähtee hakemaan . Äiti kauhistuu, sillä ei miehellä voi olla kahta vaimoa. On hyvä, jos edes yhden pystyy pitämään. Lähtiessään Lemminkäinen jättää eli , josta hän sanoo vuotavan , jos hänelle käy huonosti.

Pohjolassa Lemminkäistä ei oteta iloisena vastaan. Ja hän laulaa ihmiset minne sattuu. Hän jättää laulamatta , koska pitää tätä tekojen vuoksi niin vastenmielisenä.

Vaimoa Lemminkäiselle ei suostuta antamaan, vaan hänelle asetetaan tehtäväksi . Ensimmäinen on . Toinen on hiiden tulisen ruunan kiinniotto, ja kolmanneksi hänen täytyy Tuonelan joelta. Kaksi ensimmäistä tehtävää onnistuu, mutta kolmas ei. ampuu Lemminkäisen, jonka vielä Tuonen poika halkoo .

Kotona äiti ja vaimo säikähtävät nähdessään harjan valuvan . Äiti lähtee pelastamaan poikaansa. Pelastaminen onnistuu, mutta hän tarvitsee avukseen neuvoja , ja tuomaa eli . Ilman äiti poika olisi kuollut.