Väinämöinen, Joukahainen ja Aino

Aukkotehtävä

Täytä kaikki aukot ja paina "Tarkista".

Laiha poika lappalainen on nimeltään . Hän kadehtii laulutaitoa ja lähtee mittelemään voimiaan tämän kanssa. Kun he kohtaavat kapealla tiellä, tarttuvat toisiinsa. Väinämöinen ihmettelee, mitä Joukahainen on. "Olen nuori Joukahainen. Vaan sano oma sukusi", Joukahainen uhittelee. Väinämöinen kehottaa Joukahaista väistämään, mutta Joukahainen ei siirry. Sen sijaan hän alkaa mittailla paremmuudella. Joukahainen kehuu muistavansa monia asioita, mutta kun hän kertoo muistavansa , Väinämöinen vihastuu.

Seuraavaksi Joukahainen ottaa käteensä ja ehdottaa taistelua. Käy kuitenkin huonosti: Väinämöinen laulaa Joukahaisen . Joukahainen tarjoaa pelastamisestaan ensimmäiseksi , toiseksi , kolmanneksi . Mikään näistä ei kelpaa. Viimeisenä hän tarjoaa .

Joukahaisen on iloinen kuulleessaan, että tulee Väinämöisen vaimo. Tytär itse ei voi sietää ajatusta. Hän ajattelee, että olisi ollut parempi jo lapsena. Eräänä päivänä hän menee meren äärelle. Hän riisuutuu, ui , joka uppoaa ja Aino sen mukana. "Siihenpä katosi, siihen kuoli impi rukka."